Camere însorite și bocanci cu ținte - Șuetă de sesiune

"Băi...vreau la mare...băăăi!"

"Închide, mă, fereastra aia că trezești tot căminul!"

"Lasă-mă-n pace! Ce... oamenii din cămin dorm, deja, la doișpe? Nu se supără nimeni!"

Gabi și Sanda râd pe înfundate. Maria o trage pe Laura de la fereastră și închide geamul.

"Serios, acum, pe etajul meu lumea se culcă devreme! Behave!"

Bosumflată, Laura se întoarce la birou. Răsfoiește un pic cursurile, găsește pagina la care rămăsese și începe să citească:

"Modelele microeconomice folosite în prezent se împart în... Băi, ce facem noi aici? Examenul e peste o săptămână, ce dracu'! N-am chef!... Haideți să plecăm la mare!"

"Chiar acum...în ianuarie?" întreabă Gabi cu un zâmbet ironic în colțul gurii.

"Da, mă, în ianuarie! Ai văzut vreodată marea iarna? A văzut vreuna dintre voi marea iarna?"

"Laura, te rog, vorbește mai încet! Nu vreau să am probleme!" intervine Maria, iritată.

"Băi femeie, ești groaznică! Parcă ai un băț în fund or something... E 1 noaptea și e sesiune. Oamenii învață. Când învață împreună, oamenii mai și vorbesc... Uneori, vorbesc nițel mai tare..."

"Da', frate, da tu urli de-a dreptul! Nu vreau să fiu nașpa dar dacă facem prea mult balamuc, colegele mele vor trage concluzia că am dat cine știe ce petrecere kinky cât nu erau ele pe-acasă."

"Offf... tu ai prea mult bun simț. Mare chestie că mai urlu și eu un pic... Dar fie! Treacă de la mine! Vorbesc mai încet, da'... mergem la mare?"

"Interesantă ideea ta, Laura," intervine Sanda care, până atunci, conspectase conștiincioasă un curs. "Ce-ți veni?"

"Ehh...nimic, în mod deosebit. M-am cam săturat de toate, așa, și... sunt cu chef de ducă..."

"De toate...așa? Chiar și de Paul?"

Întrebarea Sandei stârnește chicotele celorlalte fete. Numai Laura nu râde. Se întoarce spre cursuri și zice cu jumătate de gură.

"Am cam încheiat ostilitățile cu Paul."

Chicotelile încetează. Toată lumea e atentă la Laura.

"Cum așa?" întreabă Gabi.

"Hai, băi, da ce serioase v-ați făcut... Nu e mare chestie! A doua zi după chef, mi-am dat seama că nu era așa mișto cum mi se păruse la prima vedere și-a cincea bere. Am mai ieșit de vreo 2-3 ori împreună da' lucrurile nu s-au închegat. Așa că am lăsat-o baltă. Acu' mă mai sună, din joi în Paști, când îi câștigă echipa favorită la fotbal... E chiar amuzant, uneori..."

"Hmmm..." Maria se încruntă un pic în timp ce o studiază cu atenție. "Sigur ești bine? Păreai mai încântată de el zilele trecute... Adică...după chef..."

"Da, mă, sunt bine... Laura nu se pricepe prea bine să mintă dar nici nu are chef să dea prea multe detalii. Urăște să pară slabă în fața prietenelor așa că își înlătură o suviță rebelă de pe față, își potrivește mai bine ochelarii și trece la atac:

"Povestește-ne mai bine de George, Maria. Se pare că vă merge bine, nu? V-am văzut aseară, în fața căminului. Nu vă mai îndurați să vă despărțiți..."

"Păăi... ne merge, deocamdată. Ne vedem destul de des și îmi place de el..."

"Și ăsta tot de la el e?" indică Laura trandafirul albastru care se odihnește într-un pahar, pe biroul Mariei.

"Daaa... i-am zis la un moment dat că mi-ar plăcea să văd un trandafir albastru și a ținut minte..."

"Vaaai. Ce drăguț! Ce romantic!Sirop, siroop, sirooop... Un castravete murat, vă rog!" Laura își dă ochii peste cap și iși pune mâinile pe inimă cu un gest larg, teatral.

Maria înghite în sec și, blestemul blondelor, se înroșește rapid până în vârful urechilor.

"Ia uitați-vă la ea... S-a făcut ca racu..." observă Gabi. Toată lumea începe să râdă.

"Te vrăjește ca la carte... Da nu-i rău. Măcar a citit o carte bună. Și... prințul ți-a arătat, până acum, apartamentele lui regale?"

"Ăăăă...am fost pe la el de câteva ori." Maria se înroșește și mai tare.

"Și? și?" întreabă celelalte la unison.

"Păi și ce? Nu e treaba voastră..."

"Păi, na, și l-ai răsplătit pentru atențiile ăstea romantice?" continuă Laura interogatoriul. "Că doar nu cară omu' trandafiri albaștri, așa, degeaba."

"Ehh...poate îi cară că sunt eu drăguță." Maria ar vrea să schimbe subiectul. Viața ei sexuală sau, mai bine zis, viitoarea ei viață sexuală îi dă bătăi de cap și-așa. Preferă să nu se gândească prea mult la asta și să lase lucrurile să curgă de la sine iar curiozitatea amicelor ei nu o ajută deloc.

"Haideți fetelor, nu fiți rele! Și mie îmi aduce Radu flori măcar o dată pe lună și noi am terminat cu negocierile de ceva vreme..." punctează Sanda, zâmbind complice. Pentru ea, lucrurile sunt simple, viața e ordonată. Sanda e cu Radu de 5 ani și crede că e fericită așa că, din când în când, mai ales când e vorba de povești sentimentale, își arogă rolul de "mami" a lor, înțeleapta grupului.

"Da, mă, da' îți aduce trandafiri albaștri? Ăsta e din cu totu altă ligă. Hihihi...Ia zi, ești moartă după el au ba? Eu, recunosc, aș fi." Gabi are și ea prieten de ceva vreme dar Marius e băiețaș de cartier. Mai necioplit, da băiat bun, așa îl caracterizează Gabi. "Cele mai frumoase declarații de dragoste mi le face când e mort de beat și se roagă de mine să-l iert că a comis-o din nou. Partea amuzantă e că stă în genunchi în fața mea și îmi îmbrățișează picioarele în timp ce se lamentează."

"Păi, tu, și Marius e un romantic, se pare..." râde Sanda.

"Eii...aș. Când ajungem la discuții d-ăstea de-abia se mai poate ține pe picioare... E mai comod pentru el să stea jos în timp ce vorbește. Mai ales că, uneori, ține neapărat să-mi facă versuri..."

"Versuri?" Laura prinde provocarea din mers. "Nemaipomenit! Ia uite unde se ascundea siroposu'. Do share, please."

"Of... stai, să-mi amintesc. La naiba! Am zis că le voi scrie undeva da' nu m-am ținut de treabă. Ahh... e o strofă pe care o tot repetă. Clar, creația lui. Ceva cu fata mea Găbița, cea mai frumoasă, nu foarte devreme-acasă, bla, bla, blu, blu, ce n-aș face pentru ea, bla, bla..."

Hohote prelungite de râs. Nimeni nu se mai poate abține. Pentru câteva clipe, Maria a uitat cu desăvârșire că nu vrea gălăgie în cameră. Într-un târziu, își amintește:

"Șșșt... fetelor... mi-ați promis că sunteți cuminți!"

"Noi suntem... Tu râdeai de mureai acu' câteva momente."

"Daaa... a fost foaaartee amuzant da', vă rog, haideți să vorbim mai încet."

Șueta continuă mai cu șoapte, mai cu chicoteli, mai cu râs sănătos, din toată inima, când poanta e prea tare. Cursurile au rămas uitate pe birouri și în paturi. "Mai e și mâine o zi", se gândesc fetele. "Sigur vom avea mai mult spor!"

Camere însorite şi bocanci cu ţinte:
I. Aiurita
II. Haos 

III. Petrecerea (I)

V.Șuetă de sesiune


0 comments:

Trimiteți un comentariu