Vizita la doctor înainte și după starea de urgență


Miercuri l-am dus pe Pufos la medicul de familie pentru vaccinul de 11 luni. Am primit 2 pagini de instrucțiuni despre ce și cum trebuie sa facem la intrarea in clinică și după ce am fi ajuns acolo.

Dacă înainte de COVID 19, urcam fara grija căruciorul în metrou iar apoi până la etajul 1 al clinicii din Apaca, acum am mers pe jos și am sunat doctorita înainte de a intra în clădire pentru a ne asigura că nu ne întâlnim cu alți pacienți. Când ne-a dat ok-ul prin SMS, ne-am dezinfectat, ne-am pus măștile și am urcat. Culoarul lung care, în decembrie, gemea de lume, mai ales de bătrâni care așteptau rețete de la diferitele cabinete individuale de aici era aproape gol. La intrarea în cabinet ne așteptau doctorita și asistenta îmbrăcate în halate groase de pânză, cu măști chirurgicale, viziere pe față, bonete pe cap și mănuși în mâini. Mi-a fost dificil să le recunosc la început. M-am ghidat după stetoscop. I-am predat copilul soțului, mi-am frecat pantofii de covorașul cu dezinfectant, m-am dat cu gel dezinfectant pe mâini, am luat din nou copilul și am intrat în cabinet. Nu aveam voie sa intrăm amândoi. 

Înăuntru, am întins aleza noastră pe pat, m-am așezat pe ea și l-am ținut în brațe pe Pufos în timpul consultației minimale: verificarea gâtului, a plămânilor și vaccinul. Cântăritul și măsuratul îl făcusem noi acasă. Neputându-i vedea expresia feței, doctorița mi s-a părut chiar jovială, deși rareori e așa. 

La ieșire, am predat copilul soțului și am urmat aceeași procedură de dezinfectare. 

Pe drumul de întoarcere, ne-am uitat cu poftă la 5 To Go-ul și Starbucksul din zonă. Erau închise și mi-a părut rău. Bând o cafea la pachet în oraș, am fi simțit că ne recăpătăm o parte din normalitatea de zi cu zi.

Viața de după pandemie va fi altfel și abia acum, că începem să ieșim, putem observa cum se schimbă și ne schimbă și pe noi odată cu ea.

0 comments:

Trimiteți un comentariu