Vânzări agresive și păcălirea clienților. Regulă sau excepție?

Mai nou se fac promoții la produsele de telefonie mobilă ale Rcs-Rds. Oamenii lor de vânzări merg pe teren și încearcă să convingă clienții că merită să mai achiziționeze un produs. Așa mi s-a întâmplat și mie. A sunat un tip la ușă, mi-a fluturat o legitimație pe sub nas și mi-a spus că având deja două abonamente: unul de internet, celălalt de telefonie fixă, pot să achiziționez un super-abonament de mobil, la fantasticul preț de 4 euro. El îmi oferea cartela și dacă nu eram mulțumită puteam să anulez contractul în termen de două săptămâni. 

Toate bune și frumoase. Fie, fac, oricum voiam să îmi schimb abonamentul. Iau cartela, dau omul afară din casă, mă mai învârt, mai fac una alta și decid să intru și pe site-ul firmei să văd ce alte facilități mai am. Acolo, surpriză. Promoția nu era valabilă pentru tipul meu de contract, adică trebuia să plătesc dublu iar dacă mi-aș fi deschis abonamentul la o sucursală, aș fi putut primi și un telefon. Decid să anulez contractul. Sun în call center. Da, cum să nu, nici o problemă, vă deschidem o sesizare și rezolvăm cât de repede se poate, îmi răspunde o fată. Putem să facem asta direct prin call-center sau trebuie să mă prezint la o sucursală? întreb euDesigur, vom investiga situația și vă vom suna noi înapoi. 

Recunosc, nu mi-a picat foarte bine cuvântul ăsta - investiga. Adică ce să investighezi? Vreau să îmi reziliez contractul pe motiv de campanie agresivă și mincinoasă și cu asta basta. N-ai ce să cercetezi. Asta e dorința mea, adică a clientului. Am decis să aștept, totuși, înainte să fac prea urât.

Îmi văd de viață. Trece o zi, trec trei, o săptămână. Onorabila companie uitase cu desăvârșire de problema mea. În schimb, primesc factura unde se grăbiseră să-mi ceară banii pe respectivul abonament până la sfârșitul lui februarie. Mai deschid o sesizare online și, a doua zi, sun. De data asta îmi răspunde un tip. Da, vede sesizările în sistem dar el nu poate face nimic că se ocupă departamentul nu știu care. Păi și în cât timp se ocupă că eu am făcut cererea de o săptămână? Păi, nu știu. Dar termenul de rezolvare a reclamațiilor care e? Mmm, vreo 30 de zile, zice dar nu pare foarte sigur. Ok, și dacă mă duc într-un sediu rezolv mai repede? Nu știu ce să zic, că ei se ocupă de modificări de contracte, de contracte noi. Păi exact ceea ce îmi trebuie nu? îl întreb nervoasă. Mda, îmi confirmă cu jumătate de gură. 

Ajunsă în respectivul sediu aflu că, de fapt, doar din sucursală puteam să renunț la cartela buclucașă pe care trebuia să o și predau, de altfel. Nici măcar atâta lucru nu știuse să îmi spună onorabilul specialist în relații cu clienții sau, și mai rău, se ferise să-mi ofere informația asta ca să depășesc cele 2 săptămâni în care puteam să reziliez contractul fără penalități. Prefer să cred, totuși, că interlocutorul meu e habarnist și nu politica firmei îi încurajează pe angajați să prindă clienții în mrejele cât mai multor contracte, cu orice preț. Probabil că adevărul e undeva la mijloc...

0 comments:

Trimiteți un comentariu