Ca orice snob (sau hipster, după cum zice Guran) care se respectă, am ajuns și eu să văd noul Cărturești, cel aflat pe Lipscani, la numărul 55. Clădirea este superbă (la cât mai multe cumpărate, renovate și date în folosința publicului!), un loc larg, luminos, unde merită să te oprești pentru a-ți cumpăra o carte și a bea o cafea. Nu-s mare fană Cărturești, cred că Humanitas-ul și Bastilia sunt mai bine aprovizionate și aranjate (strict din punctul de vedere al cărților și al asocierilor dintre ele), dar mi se pare foarte fain că în Centrul Vechi va exista o librărie unde oamenii se vor opri pentru un cico și, de ce nu (fiindcă am auzit-o de la atâția azi, în magazin), vor cumpăra și ceva, în speță o carte, că vorba aia nu se cade să te întorci de la librărie cu mâna goală. Zicala asta e valabilă mai ales când librăria are 1000 de metri pătrați și vreo șase niveluri, unde poți citi sau alege dvd-ul potrivit în tihnă. Mi-a plăcut foarte mult spațiul dintre etajul doi și cafenea, un soi de balconaș făcut special pentru cei care vor să zăbovească la o bârfă sau să răsfoiască o carte, înainte de a decide să o cumpere.
Mi se pare ușor debusolantă asocierea intratului într-o librărie doar cu snobismul si hipstereala și tare trsit totodată...
RăspundețiȘtergereEl asocia fascinația consumatorilor pentru brandul Cărturești cu hipsterii sau, mai degrabă, cu generația Y, care e fascinată de concepte legate de individualitate. E foarte bună ideea acestei librării dar primii care au intrat acolo nu au fost neapărat cei mai avizi consumatori de carte.
Ștergere