Camere însorite și bocanci cu ținte - Aiurita

 "Iubesc toamna. În primul rând eu sunt născută în septembrie și, deci, toamna e un anotimp special pentru că eu sunt o persoană cu totul și cu totul specială. De ce? C-așa zic eu, uite d-aia...Nu e nevoie să mă credeți pe cuvânt, veți vedea pe măsură ce mă cunoașteți. Da, să știți că nu mint, zău așa... Eu nu mint niciodată. Mmmm... aproape niciodată.

În al doilea rând, toamna începe școala. Ce poate fi mai frumos, după 3 luni de cicăleală neîntreruptă din partea părinților? Nu, nu mi-a plăcut niciodată ideea de școală în mod deosebit. Adoram însă mirosul caietelor noi și, mai ales, al cărților. Credeți-mă, pentru unii oameni, mirosul de cerneală tipografică poate fi un drog. Probabil și eu mă număr printre ei. Dacă m-aș droga (ceea ce nu fac) asta ar fi prima alegere. Păcat, mare păcat, că în curând cărțile vor deveni la fel de de vintage ca trăsurile...

Ah, dar am luat-o pe arătură... Cărțile îmi plăceau nu numai fiindcă le puteam adulmeca. Nu, nu-s chiar atât de toantă! Fascinant la ele era că mă puteau învăța câte ceva. Tot ce trebuia să fac era să le citesc sau să le memorez și... deveneam mai deșteaptă. Hmmm... acuma dacă stau bine să mă gândesc nu prea am luat foarte în serios treaba asta. Adică... la ce bun să știi atâta chimie și matematică? Nu va trebui să produc vreodată apă iar calculele pot fi făcute foarte bine, azi, de mașini. Mie, de fapt, îmi plac poveștile pentru că... pentru că... îmi dau șansa de a trăi mai multe vieți. Exact ca mâțele! Haha... asta sună nițel pervers. Hai, Riri, termină cu aberațiile! Ai treabă acum! Back to life, back to reality și, mai ales, ai grijă pe unde mergi!"

Cu un zâmbet poznaș, ca și cum ar tăinui vreun mare secret, Maria (Riri pentru prieteni) își continuă înaintarea rapidă, mai mult un jogging relaxat, pe bulevardul larg al orașului. Este toamnă, facultatea a început de câteva zile și ea e pe cale să întârzie la primul curs al unei materii ce se anunță destul de importantă. Maria are 19 ani și este boboacă la Academia de... E drăguță, isteață și plină de entuziasm în privința viitorului. Primul an de facultate; o ușă fermecată tocmai s-a deschis iar ceea ce zărește dincolo de prag are strălucirea basmelor citite în copilărie și farmecul cărților de capă și spadă care i-au încântat adolescența.

Camere însorite şi bocanci cu ţinte: 
I. Aiurita
II. Haos 

III. Petrecerea (I)

0 comments:

Trimiteți un comentariu