5 reguli de bază pentru oricine simte că e ceva în neregulă cu proiectul Roșia Montană (inclusiv pentru mine)

1. Informează-te și fă-ți o părere clară. Documentație găsești din plin pe net: http://www.riseproject.ro/http://en.wikipedia.org/wiki/Gold_cyanidationhttp://blog.activewatch.ro/rubrica-cetateanului-necenzurat/romania-in-genunchi-acum-ori-niciodata/, etc... În lumea pragmatică de azi, e bine să știi să îți argumentezi părerile.

2.     Fă-ți cunoscută opinia. În calitate de cetățean al României ai nu numai obligații (a se vedea impozitele) ci și, ia ghici, drepturi.

3.     Nu te teme, nu e ridicol să ieși în stradă. 1000 și ceva de oameni au murit în '89 și '90 pentru ca tu să poți face asta și, în plus, legea nu va fi respinsă prin simplul tău sprijin sufletesc.

4.     Dacă nu ai timp/ energie să participi la manifestările de la Universitate poți să contribui prin:
-  a trimite o scrisoare parlamentarului care te reprezintă;
-  a semna o petiție;
-  a propaga informațiile în rândul familiei / cunoscuților;

5.   Dacă decizi că pierzi timpul făcând lucrurile enumerate la punctele 2,3 și 4 fiindcă consideri că nu vei schimba nimic, fă un efort de imaginație și închipuiește-ți că Roșia Montană e baia ta, inundată în mod repetat de vecinul de sus, sau mașina pe cei de la 5 aruncă cu regularitate roșii stricate. Ai mai fi la fel de pasiv?

0 comments:

Trimiteți un comentariu