Câmpina în 2007

Scormonind prin postările mai vechi, din prima viață a blogului, am dat peste relatarea acestei excursii de week-end. Au trecut mai mult de zece ani de-atunci, de când încercam timid, cu degetul, primele excursii de om mare. 

Noapte, ploaie+furtună, după care a ieșit soarele... 

Orășel interesant,verde, multe case frumos/deosebit construite, castelul mistico-magic al lui Hașdeu și casa lui Grigorescu, pe care nu am apucat să o vizitez. Trecând peste descrierea fadă, funcționărească a istoriei sale pe care am citit-o pe pliantul primit la intrare, castelul merită văzut măcar pentru portretul proprietarului, realizat de Grigorescu, ai cărui ochi te urmăresc peste tot, camera-biserică a spiritelor și oglinzile laterale de la intrare și ferestre.

24 iunie 2007



 


10 comentarii:

  1. Imi plac foarte mult ultimele 3 poze! ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu sunt fan castel. Mai este acolo tanti aia draguta, mai la 40 de ani, tunsa scurt? Cea care se ocupa de castel. Cel mai mult imi place faza cu oglinzile fata in fata si papusa aia de seamana cu Chucky. Dumnezeule, e horror rau. Ah, si imi mai place si tabloul cu Iulia, ala din camera din mijloc, intre camera de spiritism si camera calelor.

    RăspundețiȘtergere
  3. am fost la castel acum vreo 6,7 ani. am iesit foarte marcata si in urmatorii ani am citit tot ce-mi pica in mana despre viata familiei hasdeu. Impresionant.

    RăspundețiȘtergere
  4. Tanti e in continuare, Chucky la fel si..apropo..pe 2 iulie sunt o gramada de manifestari acolo pentru ca este ziua in care Haseu le serba pe cele 2 Iulii(mama si fiica).

    RăspundețiȘtergere
  5. Ghem, sa intzeleg ca ne faci o invitatzie? Daca da, pune-ma la curent ca sa shtiu de catzi bani e nevoie pentru drum shi mancare... ;)
    Nu de alta, dar pe 29 intru-n concediu shi chiar nu am ce face p-acas'.
    Ashtept Reply cat mai curand!
    Thanks!

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, nu vreau aniversari la castel. Atunci cand s-au implinit nu's cati (parca 100 de ani) de la moartea Iuliei, s-au uscat tot atatia pini din curtea castelului. Deci fara aniversari la Campina :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Probabil de plictiseala s-au uscat:P. Am citit in program..tot felu' de conferinte si simpozioane simandicoase vor fi p-acolo... Nu cred ca a fost altfel nici la aniversarea de 100.

    RăspundețiȘtergere
  8. Pai o sa ma duc odata, sa vedem de fapt ce se intampla acolo. Poate am parte de ceva bantuiala.

    RăspundețiȘtergere
  9. Pai o sa ma duc odata, sa vedem de fapt ce se intampla acolo. Poate am parte de ceva bantuiala.

    RăspundețiȘtergere
  10. Bantuiala am vrut si eu...Din pacate, era o ora prea matinala pentru asta:(

    RăspundețiȘtergere