Gorjului. Atentat cu bombe și alte bălării...

Acuma nu mai râd cu așa mare poftă, cum am făcut acum 11 ani, când am trăit prima alarmă  cu bombă din viața mea, dar, între timp, s-au schimbat multe în lume și în Europa. Nu menționez băieții care păzeau Downing 10 în Londra, pe care îi puteți vedea în articolul ăsta, că ei protejau, totuși, o instituție de stat. Mă gândesc doar la nenumăratele alarme de colis suspect, pe care le-am auzit când stăteam în Paris, și de cei trei militari, înarmați până în dinți, cu mitralierele în poziție de tragere, care patrulau micuța stradă din spatele pieței Trocadero, unde locuia soră-mea, zi și noapte. După cum vedem în feed-ul de știri în fiecare zi, lucrurile nu par că vor merge mai bine în viitor.

5 octombrie 2007

“Hai frate să râdem și noi un pic...”, și-au zis probabil Gigel, Gogu și alți indivizi făr’ de ocupație de prin Militari. ”Da, frate, da’ ce să facem?”.”Ah..păi am io un șmen... Am văzut aseara la TV un film bengos rău de tot. Hai să sunăm și să spunem că e bombă la metrou, la Gorjului...”

Dupa ce și-au scărpinat pe îndelete neuronul, numiții Gigel și Gogu au sărit pe primul telefon public întâlnit în cale și și-au anunțat găselnița. Rezultatul?!?

“Stimati calatori... Din cauza unui atentat cu bombe, trenul va circula numai până la Armata Poporului, transportul călătorilor în direcția Piața Gorjului-Păcii fiind, momentan, întreruptă..” anunța mecanicul de tren cu o voce panicată.

Asta da știre... Mai ales dacă ești de vreo juma’ de oră sub pământ și vii din partea cealaltă a orașului. Mai, mai că te-aștepți să ieși la suprafață direct în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial.

Un murmur de agitație străbate mulțimea adunată pe peron. Gâturile deja lungite și ochii bulbucați înspre direcția din care trebuia să vină trenul se întorc spre vecinii de așteptat sau spre cunoștiinte ca să comenteze știrea... Oboseala și plictisul caracteristice zilei de vineri dispar de îndată. Sutele de urechi freamătă la ideea pericolului iminent în care se scaldă. Ca să vezi, dom’le!! Uite unde țintesc teroristii... Mama lor!!! Tocmai în cinstita clasă muncitoare a capitalei! (adevărul e, între noi fie spus, că o bombă pusă în Gorjului ar avea o recoltă mai mult decat bogată în capete de vit... ăăă, om muncitor). Cei mai comunicativi își sună prietenii și familia. ”Să vezi ce se-ntâmplă. Cică au pus bombe la Gorjului.”. La ieșirea din metrou un nenea cu camera filmeaza istoricul eveniment - trafic de Unirea dimineața în mărunta stație din Militari. O stare de surescitare stranie își face loc în sufletul nostru. Deja am intrat în istorie.

Trap forțat, galop. Ajung în apropierea casei. Stația cu pricina e încuiată și păzită bine. Un tânăr curios se apropie să întrebe cât mai durează. “Alarmă falsă”, declară voios politistul.

Fața tânărului se pleoștește un pic. Plictiseală, iarăși plictiseală!

3 comentarii:

  1. si deci nu a bubuit...nasol... intr-adevar plictiseala :)))))))

    RăspundețiȘtergere
  2. da.pacat..dupa atata inghesuiala meritam si noi sa vedem neste focuri de artificii:D

    RăspundețiȘtergere