Mici supărări de cumpărătoare - de ce lucrurile bune trebuie să se strice sau să dispară?

sursa
Am avut o nuntă în familie de curând, prilej de mare agitație printre femeile neamului, care s-au dat peste cap, vreme de săptămâni, să termine, la timp, cursa înarmării cu rochii, poșete și pantofi. Cum și eu sunt femeie, din când în când și prin părțile esențiale, m-am văzut obligată să mă înscriu în competiție. Ca să fac asta a trebuit să trec peste marea mea problemă, aceea că nu-mi place să mă duc în magazine pentru a face cumpărături. Drept să spun, mall-urile mă încântă cu atât mai puțin, mai ales că excursiile trimestriale prin astfel de locuri, făcute, de obicei, cu mama, se lasă cu cel puțin cinci - șase ore de conspectare sârguincioasă a tuturor magazinelor, nu fiindcă mama ar fi vreo shopaholică ci pentru că trebuie făcute provizii pentru următoarele trei luni. E destul de frustrant să petrec atâta timp înăuntru, mai ales în week-end, când am, în sfârșit, puțin timp pentru mine și hoinăreala care îmi place atât de mult. În fine, sunt convinsă că nu sunt singura în situația asta. 

Ceea ce voiam să zic e că, în aceste de zile de foc când garderoba trebuia îmbunătățită repede și eficient, mi-am adus aminte cu regret de outletul meu preferat în ultimii doi ani. Se numește, fiindcă încă mai există - Zoot - iar produsele lor pot fi cumpărate în continuare în România. Din păcate, conceptul cu care a intrat pe piață, revoluționar din punctul meu de vedere, a dispărut în urmă cu câteva luni. Care era acela? Ideea că poți comanda câte produse vrei de pe site și le vei primi, apoi, într-o locație fizică, unde vei proba, alege și plăti doar lucrurile care îți plac și îți vin. Soluția asta era, pentru mine, ideală: când aveam nevoie de haine, genți sau pantofi noi survolam site-ul (lucru care nu îmi lua prea mult timp), umpleam coșul, trimiteam comanda iar peste câteva zile eram anunțată că produsele mi-au sosit în cabina de fericire (frumos nume) pe care o alegeam. Nu pierdeam mai mult de o jumătate de oră ca să mă opresc, să probez și să aleg ceva nou. În plus, nu mai aveam dureri de cap cu returnarea coletului, situație ce poate apărea destul de des în cazul cumpărăturilor online pentru că, de multe ori, realitatea e foarte diferită de poza de pe site sau, pur și simplu, produsul e prea mic / mare sau nu vine bine.

Din păcate, această relație fericită între mine și Zoot e de domeniul trecutului fiindcă, acum două - trei luni, au renunțat complet la ideea cabinelor de fericire iar astăzi nu se mai diferențiază cu nimic de celelalte magazine online. Presupun că e mai eficient așa, dacă te gândești la profit, dar cred că se putea lucra și la îmbunătățirea conceptului, așa cum fusese adus în țară. Pe mine m-ar fi ajutat, bănuiesc că și pe alții / altele și, până la urmă, chiar și un client năzuros merită un pic de fericire, nu-i așa?

0 comments:

Trimiteți un comentariu