Pornic

În acest frumos orășel cu nume pervers am ajuns în primăvara lui 2013, când am vizitat Nantes și Angers. El reprezenta o gură de aer proaspăt într-o vacanță mai mult culturală și posibilitatea, deloc de neglijat, de a vedea marea, pentru prima oară în anul acela. Noi am plecat dimineața într-acolo și ne-am întors seara iar în această zi, am trecut de la primăvara friguroasă și ploioasă din interiorul continentului, la soarele puternic de pe Coasta de Jad.

Călătoria din Nantes până în Pornic durează în jur de o oră - jumătate, două și, la un moment dat, dacă îmi aduc bine aminte, trebuie să schimbi trenul, într-una din micuțele stațiuni de pe drum (mai multe detalii găsiți pe site-ul SNCF). Orașul este mic, împânzit de case de vacanță și de burghezi care își plimbă cei doi, trei copii pe faleză. Restaurantele sunt puține și scumpe dar dacă ai inspirația să-ți aduci mâncare la pachet pentru un picnic, poți să te bucuri de câteva ore de relaxare pe o plajă no name, situată între doi pereți de stâncă. Mareea nu trebuie neglijată, totuși, pentru că portul e situat la ocean așa că un loc bun pentru plajă dimineața s-ar putea să fie sub 2-3 metri de apă după-amiaza. Eu aș recomanda cu dragă inimă pentru o oprire cabanele părăsite ale pescarilor, niște camere de lemn, pătrate, înălțate pe pontoane de lemn deasupra stâncilor. Pentru fotografii faine, nu uitați să treceți prin port și pe lângă castel (care, din păcate, e proprietate privată) dar tot dă bine în vederi de vacanță!
















2 comentarii:

  1. Foarte tare! Cum arată bărcile alea plutind pe nisip! :))
    Mareea este foarte interesantă de privit si admirat, mai puțin cand vrei sa te duci la plaja si sa te balacesti si constați ca n-ai apa :D. Cândva m-am si plimbat departe in larg, nu știu ce-a fost in mintea mea, acum n-as mai avea curaj cred.
    Eu am fost un pic mai jos, pe lângă Saint Jean de Monts. Peisajul este un pic asemanator.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e foaaarte interesant. Eu m-am plimbat pe fundul bălții, ca să zic așa, în Saint Malo. Mi s-a părut o experiență deosebită, parcă aș fi fost din familia lui Moise și s-ar fi deschis apele pentru mine :)

      Ștergere