Planuri pentru blog în 2015

sursa
Cum poartă noroc la început de an, afișez și eu, aici, o listă de obiective care îmi vor asigura, sper eu, articole dese și interesante în 2015. Nu de alta dar planurile publice au mai multe șanse de a fi respectate. Măcar de ochii lumii, dacă nu din hărnicie, sper să fiu mai productivă anul ăsta..

1) În primul rând vreau să ajung la zi cu articolele de călătorie. 2014 a fost un an în care m-am plimbat mult, așa că îmi voi petrece iarna scriind despre locuri cum ar fi Malta, Danemarca, Portugalia și, nu s-ar putea altfel, un pic de Franța. Apoi, alături de aceste povești mai proaspete, aș vrea să îmi aduc aminte de Spania, altă Portugalie, cea din preajma Lisabonei, și de Italia. Nu în ultimul rând, sper să călătoresc și anul acesta, cel puțin în două țări diferite. Pe primul loc în topul preferințelor se află Istanbulul. A doua locație nu am decis-o încă. Mi-ar plăcea să fie tot o țară caldă cum sunt Marocul sau Egiptul. Dacă nu se poate, mă mulțumesc și cu vechea Europă - Sicilia, Corsica sau Grecia.

2) Mi-am propus să fiu mai harnică cu scrisul recenziilor. Nu de alta, dar așa îmi amintesc și eu mai bine ce am mai citit și pot împrumuta o carte cu inima împăcată. Da, recunosc, sunt un hârciog, cumpăr și strâng mult mai multe cărți decât aș avea nevoie într-o lună și le împrumut cu juma' de mână că cine știe pe unde se duc ele, sărăcuțele, și ce pățesc. Cum cel mai bine îi șade unei cărți să fie citită în week-end sau pregătită din timp pentru rarele momente de respiro din timpul săptămânii, m-am gândit la o nouă rubrică numită - Cartea de Vineri. Un exercițiu de voință bun ar fi să reușesc să public o recenzie în fiecare vineri a anului, în măsura în care reușesc să citesc o carte pe săptămână.

3) Vreau să văd (și să și scriu, bineînțeles, despre asta) mai mult din București, mai mult din România. Sper că permisul care, dacă am noroc, va figura printre actele mele cât de curând, și o mașină, mă vor ajuta în privința asta.

Cam atât, deocamdată, pentru începutul ăsta de an. Desigur, vor mai fi și ficțiuni, portrete, dat cu părerea, articole de arhivă și... alte subiecte care vor ieși la iveală, precum iepurașii din joben, odată cu trecerea timpului, dar nu are rost să încerc să detaliez acum niște teme atât de flexibile.

Ce părere aveți? Pare un plan bun sau v-ar plăcea să citiți mai mult articole pe teme diferite?

2 comentarii:

  1. Spor! Sa le bifezi pe toate si sa faci un bilant la sfarsit de 2015 cu rezolutiile ;)!

    RăspundețiȘtergere