2014 - Saptamana 7

10 februarie
A disparut Mihaela din pasajul de la Universitate. Peste weekend dusa a fost, cu Activia ei cu tot. Cum, care Mihaela? Mihaela Rădulescu care ne încânta cu formele ei suple şi pofta de viaţă (şi Activia) în fiecare zi pe noi, trecătorii prin pasajul de la Unirii. Am povestit mai multe despre asta, aici.
"Viata e greu. La munca e greu. Sa ai familie e greu. Sa n-ai familie e greu." Vorbele unui mare intelept in viata

11 februarie
S-a redeschis sala de la Plaza unde mă duceam de obicei. La prima impresie totul este mai nou, upgradat şi strălucitor. Uitându-mă mai bine am descoperit că au scos jacuzzi-ul din baia fetelor (cică la băieţi l-au păstrat). În schimb, au pus cât de multe dulăpioare s-a putut fără nici un respect pentru eventualul confort al clientelor. Acum înţeleg că e în avantajul firmei să înghesuie oamenii, ca vitele, într-o sală dar, totuşi, construcţia sau felul în care sunt repartizate locurile în vestiar de la recepţie ar trebui să aibă o logică. Nu e normal să te înghesui cu 6-7 femei pe un metru pătrat de spaţiu în timp ce în alte colţuri alte încăperii bate vântul fiindcă dulăpioarele sunt repartizate în ordine numerică.

12 februarie
Încă o săptămână se apropie cu paşi mari de sfârşit. Citesc în continuare "Quo Vadis" şi mă exasperează ortografia cărţii. La fiecare pagină găsesc greşeli de tipul "vroiam" sau cuvinte scrise aiurea , fragmentat.
Am sabotat pe cineva, mi se spune. Şi chiar aşa e. Din fericire, nu am făcut-o intenţionat.

13 februarie
Un predicator de ocazie le povesteşte celor 3 femei cu care se află la masă că raiul e aici, pe pământ. Par destul de preocupaţi de religie dar punctul ăsta de vedere e diferit. Femeile îl ascultă transfigurate şi îl aprobă supuse. Atunci de ce, oare, una dintre ele e îmbrăcată ca o măicuţă de oraş?
Nu mergem la film că e prea târziu, ne ducem acasă.Astenia de primăvară şi răceala îşi fac apariţia în viaţa mea.

14 februarie
Unii serbează sfântul Valentin. Alţii fac băşcălie pe seama lui. Noi mergem în clubA la deja tradiţionalul concert Anti Valentine's day al trupei Ţapinarii. E puţină lume aşa că începerea concertului este amânată. De la 9, la cât era programat, ajungem să ascultăm primele acorduri la 11. După cum zice o prietenă, asta nu e o dovadă de prea mare respect pentru public.

15 februarie
M-am trezit târziu - am recuperat orele lipsă de somn din timpul săptămânii. Azi e o zi numai a mea în care scriu pentru săptămâna viitoare. Mai târziu va trebui să şi muncesc un pic.

16 februarie
Soare în Bucureşti duminica asta. Plimbare de după-amiază prin centrul vechi şi late breakfast în City-Grill-ul de pe Covaci unde, întâmplător, am mâncat un desert foarte bun - o combinaţie de cremă de lămâie, mousse de ciocolată şi măr crocant cu îngheţată. Astăzi am câştigat primul premiu la un concurs, vreodată. Este vorba de concursul de pe blogul Kadiei - Îndrăgostiţii din literatură. Yeey... Uite o întâmplare care mă face să încep săptămâna cu mai mult optimism.
Dâmboviţa la Unirii

0 comments:

Trimiteți un comentariu