Mr. Right Now

Ca toți super eroii, Mr. Right Now pare, în ochii multora dar, de multe ori și ai lui însuși, un tip normal cu o viață destul de banală. Ca și noi ceilalți, oamenii banali, se duce la muncă în fiecare zi și în fiecare noapte visează că a câștigat la loto, își cumpără mâncarea din supermarket și, din când în când, mai plimbă câte-o fată de mână pe bulevardele și aleile marelui oraș.

În anumite nopți însă, nopți cu lună plină răcorite de-un vânticel primăvăratic, totul se schimbă. Entuziasmul și energia primei tinereți renasc și Mr. Right Now devine de nerecunoscut. Dacă îl întrebi, nici el nu știe să îți explice prea bine ce s-a întâmplat fiindcă nu-și mai amintește..Să fi fost de vină luna plină? Sau poate cele 15 beri băute înainte de culcare?

Cert e că în acele nopți speciale, Mr. Right Now devine un super erou. Inamicii lui? Oh,nu, nu vă îngrijorați... Răufăcătorii care pândesc în noapte portofelele sau viața trecătorilor sunt încă în siguranță. Mr. Right Now se luptă cu un dușman mult mai afurisit. Înarmat cu arma lui secretă - telefonul mobil - el vânează fără milă somnul duduielor care au avut vreodată proasta inspirație să-i treacă prin inimă și pat. 

Ostilitățile se desfășoară în felul următor. Mai întâi inamicul trebuie identificat. Fiind un  tip sentimental, cu memorie lungă și inimă largă, super eroul nostru purcede la construirea unui top. La o oră târzie în noapte, telefonul câștigătoarei locului întâi începe să sune. Din păcate, femeiușca este, după cum bănuiți deja, o tipă banală și lipsită de imaginație care îşi petrece nopțile dormind. Lucru pe care continuă să-l facă, cu nesimțire aș zice, și la al doilea sau al treilea telefon. Dar eroul nostru nu se descurajează. Doar este un super erou,nu? Continuă să sune și/sau să trimită mesaje. Într-un final, o voce obosită îi răspunde... "Aloo?"…" Bună! Sunt eu... Mr. Right" se aude o voce entuziasmată de la capătul celălalt al liniei... "Ăăă... tu?!?" răspunde duduia ezitant, întunecată încă de somn. 

Între timp, cu greu, procesează informația. Ah,da, e el, Mr. Right Now. Iubitul ei de acum 5 ani. Pe care nu l-a mai văzut de când s-au despărțit. Și cu care nu a mai vorbit de cel puțin 6 luni... 

"Da..eu! Ce faci?"... "DORM!!" punctează ea cu năduf sperând că discuţia se va sfârşi cât mai curând. "Eu nu... ce zici... nu vrei să bem o cafea împreună? Cred că avem câteva lucruri de discutat"... "Despre?"... "Pai nu am vorbit niciodată, pe îndelete, despre motivele pentru care ne-am despărțit... "Huh?Nu am vorbit atunci când ne-am despărțit?!"… "Ba da,dar simt că ar mai fi lucruri de lămurit." Tipa se uită la ceas: 3:27 a.m. "Hmm... cred că ar fi mai bine să o lăsăm pe altă dată... " "Nu, nu am la dispoziție prea mult timp. Mâine plec din oraș/Nu voi mai avea seri libere de acum încolo/Pisica mea intră în menopauză şi trebuie să am grijă de ea./Nu există moment mai potrivit ca ăsta… (aici pretextele variază în funcţie de problemele presante care îl preocupă pe Right Now).
“S-ar putea să nu mai putem să ne vedem pentru încă 4-5 ani!! Deeci... ce alegi... vrei să pierzi ocazia asta?" continuă eroul nostru sigur pe el. Din păcate, "Cătălina" nu vibrează pe aceeași undă cu "Luceafărul" în seara asta. "Să dorm!" se aude o voce mică dar hotărâtă...

După încă 5 rugăminți fierbinți dar, mai ales cereri autoritare, Mr. Right Now renunță. Nu înainte de a-i comunica răspicat că este o creatură nesimțitoare care nu știe să-i aprecieze bunele intenții. Un pic trist, cade pe gânduri cu telefonul în mână. "Femeile ăstea... niște afurisite" Să doarmă? Apoi își aduce aminte. El este un super erou. Şi în topul lui există şi locul 2.

2 comentarii:

  1. Si intr-o zi o s-o reintalneasca pe Mrs. Right Now. Intrebarea e care din ei va fi ocupat?

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai, ca de obicei, as zice... Ala care e luat ca din oala si somat sa iasa din casa ACUM!:)

    RăspundețiȘtergere