Love the cat - 8 lucruri pe care le-am învățat de când îmi împart casa cu Luna


Nu m-am imaginat prea des cu o pisică în casă. Dacă m-ar fi întrebat cineva aș fi zis că prefer, mai degrabă, un caine fiindcă, copil fiind, animalul la care am ținut cel mai mult pe lumea asta a fost un maidanez oropsit, pripășit prin grădina noastră, pe care mama l-a adoptat și cărora noi i-am zis, fără să dăm dovadă de prea multă imaginație, Cuțu. Când mă gandeam, rar, cum ar fi să am o pisică, mi-o doream neagră, așa ca să piară toate ghinioanele din drum că vorba aia, ce face tot ea desface căci îți tot trece prin față sau printre picioare cât e ziua de lungă. Așa am și primit-o. Neagră, îndrăcită și iubăreață. De două luni, de când trăim împreună, viața mea nu mai e la fel. Iată de ce:

1. Baia nu mai e locul în care să mă relaxez singură. Dacă fac duș, stă cocoțată pe mașina de spălat, privindu-mă cu ochi mari și rotunzi. Dacă fac baie, stă pe marginea căzii, jucându-se cu spuma sau ronțăindu-mi părul. Dacă, totuși, simt nevoia sa închid ușa pentru activități extrem de private, trebuie să o ascult plângând și suspinând pe întreaga durată a despărțirii.

2. Am parte de somn după-amiaza doar cu pisica din dotare alături, în cazul Lunei, doar după ce o acopăr bine cu pătura că îi e  frig.


3. Să dorm după 7 dimineața e o mare nesimtire din partea mea, mai ales când animalul e in camera cealaltă și se plictisește. Nesimțirea se pedepseste cu ușa de la dormitor zgariata și mieunături jalnice care mă smulg din cel mai adânc somn.



4. Viața e făcută pentru amușinat, dat cu lăbuța și jucat pe motocei, așa cum și:
 - Coșurile de gunoi pline  și sacii de nisip sunt făcuți ca să fie răsturnați.
- Vazele de pe biblioteca sunt acolo pentru a fi împinse cu lăbuțele până cad de pe raft.
- Cămășile care rămân în afara dulapului trebuie gherănite până devin motocei.
- Ușile, când nu fac atâtea necazuri, fiind închise, pot fi folosite ca trambuline pentru cățărat.

5. Nicio cutie sau pungă nu poate fi aruncată, înainte ca animalul să se cuibărească în ea în toate pozițiile.



6. Ce mănâncă omul, vrea și pisica, chiar dacă vorbim de murături.

7. Daca vreau liniște și armonie in casă, trebuie să mă joc în fiecare seară de-a v-ați ascunselea, coridă varianta cu mâță sau aruncă mingiuța.



8. Și pisicuțele plâng uneori, când le doare ceva sau sunt speriate și cu asta îți închid gura pentru toate prostiile pe care le-au făcut mai sus, căci cum ai putea tu, brută nenorocită, să cerți biata jivină când îi vezi ochii ăia mari și verzi, îmbrobonați de lacrimi.

0 comments:

Trimiteți un comentariu