Din Sevilla până în Malaga

3 octombrie 2011

O zi dedicată suvenirurilor și drumului Sevilla - Malaga. Am mers prin Triana unde am cumpărat evantaie de flamenco și vederi. Prânzul l-am luat într-o cerveceria (berărie) unde, din păcate,  am avut parte de niște tapas mai dubioase. Nu știu cum am reușit să comandăm iarăși gazpacho, îngrozitoarea supă rece de roșii cu cod și șuncă. Mi-am promis că asta va fi ultima oară.

Drumul spre Malaga a durat vreo două ore și patruzeci și cinci de minute. Am luat autobuzul din Plaza de Armas care era destul de aproape de hotel. Biletul costa 16 euro și am ajuns în la destinație pe la vreo șase fără ceva. Mi-a plăcut călătoria fiindcă așa am avut ocazia să vedem Andalucia și în afara orașelor, cu ale ei câmpii nisipoase, plantații imense de măslini, haciendas albe care m-au făcut să mă gândesc la Vestul Sălbatic din romanele lui Karl May și, la un moment dat, munți răsăriți parcă, absolut din întâmplare în mijlocul peisajului plat. Mi s-a părut cu totul altceva față de peisajul bucolic al Angliei, văzut în drumul spre Oxford. Andalusia e mai aridă dar și mult mai spectaculoasă. 

Ajunși am Malaga, ne-am oprit să mâncăm pe lângă gară și asta nu s-a dovedit a fi cea mai inspirată alegere. Lângă terasa unde stăteam se strânseseră o grămadă de oameni care schimbau între ei chestii. De fapt, ne-am dat seama uitându-ne mai bine că era un singur colector iar ceilalți veneau și îi aduceau tot felul de drăcovenii: telefoane, un laptop, etc. Ne-am bucurat că am reușit să plecăm de-acolo neatinși, noi ca noi, dar mai ales bagajele noastre. După alte peripeții și exerciții de vorbit spaniolă pe italienește, am reușit să găsim hotelul, vila de fapt, foarte drăguță de altfel dar cu surprize neplăcute în cameră unde ne-am dat seama că baia era despărțită de restul incintei printr-un paravan de cărămizi de sticlă care nu mergea nici măcar până în tavan. 

Seara, când am ieșit la plimbare, am descoperit că teatrul roman și muzeul Picasso sunt destul de aproape de hotel iar cartierul este vesel și plin de terase unde putem încerca în voie vinul de Malaga. 

O ultimă privire aruncată Sevilliei

O bucată din Andalusia, văzută din autobuz

Amfiteatrul roman din Malaga

Malaga by night

0 comments:

Trimiteți un comentariu