Câteva imagini din Trapani


Am stat aici 2 nopți, dar nu am petrecut în oraș mai mult de câteva ore. În prima zi, am făcut o plimbare în Favignana, una din insulele Egadi iar în a doua, așa fragmentată cum era de un zbor de seară către Cagliari, am ținut morțiș să ajung în Erice, orașul cățărat deasupra Trapani-ului de unde se zvonește că în zilele senine poți vedea Africa. Mi-a rămas în minte imaginea unei camere confortabile de hotel, probabil una dintre puținele de care m-am bucurat în excursie, o plajă tristă și cam murdară, unde, fiind singura femeie de sub 50 de ani întinsă la soare, mi-am făcut mai mulți prieteni decât îmi doream, o cină cu pește (yum!!!) pe Corso Vittorio Emanuele, una dintre nenumăratele mari bulevarde din Italia numite așa, la care am aflat o veste amuzantă, și plimbarea de-a lungul portului. 

Ce altceva mai poți face în Trapani? Poți vizita, desigur, cele 2 regiuni pe care le-am menționat mai sus sau ruinele grecești din Segesta și, de asemenea, poți luat un avion low-cost (Ryanair) spre Cagliari, o variantă rapidă și ieftină de a trece din Sicilia în Sardinia.











Cum se ajunge în Trapani?
Din Palermo, am luat din nou autobuzul (compania Segesta), am plătit 8.6 euro, iar după o călătorie de 2 ore și jumătate eram în centrul Trapani-ului.

0 comments:

Trimiteți un comentariu